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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMESA, E. C.; SCHURT, D. A.; NEGRISOLI, M. M.; BARRAGAN, A. Y. P.; CERESINI, P. C. A etiologia complexa da mela e da queima da folha causada por fungos do gênero Thanatephorus em feijão-caupi, soja e braquiária em Roraima, Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 46.; REUNIÃO BRASILEIRA DE CONTROLE BIOLÓGICO, 11., 2013, Ouro Preto. Expofito. Ouro Preto: UFV, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBUENO, C. J.; BETTIOL, W.; MESA, E. C.; CERESINI, P. C. Relato de Rhizoctonia solani AG-4 HG I em crisântemo (Papiro Branco e Amarelo) e R. solani AG-4 HG III em gipsófila no Estado de São Paulo, Brasil, e sua patogenicidade cruzada. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 39, n. 4, p. 286-289, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMESA, E. C.; CERESINI, P. C.; MOLINA, L. M. R.; PEREIRA, D. A. S.; SCHURT, D. A.; VIEIRA JÚNIOR, J. R.; POLONI, N. M. The Urochloa foliar blight and collar rot pathogen Rhizoctonia solani AG-1 IA emerged in South America via a host shift from rice Phytopatolhogy, v. 105, n. 7, july, 2015

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMESA, E. C.; CERESINI, P. C.; MOLINA, L. M. R.; PEREIRA, D. A. S.; SCHURT, D. A.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; POLONI, N. M.; MCDONALD, B. A. The Urochloa foliar blight and collar rot pathogen Rhizoctonia solani AG-1 IA emerged in South America via a host shift from rice. Phytopathology, v. 105, n. 11, p. 1476 - 1486, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  06/02/2013
Data da última atualização:  12/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  AZEVEDO, J. A. G.; VALADARES FILHO, S. C.; PINA, D. S.; DETMANN, E.; PEREIRA, L. G. R.; VALADARES, R. F. D.; FERNANDES, H. J.; COSTA E SILVA, L. F.; BENEDETI, P. B.
Afiliação:  J. A. G. AZEVEDO, UESC; S. C. VALADARES FILHO, UFV; D. S. PINA, UFMT; E. DETMANN, UFV; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; R. F. D. VALADARES, UFV; H. J. FERNANDES, UEMS; L. F. COSTA E SILVA, UFV; P. B. BENEDETI, UFV.
Título:  Nutritional diversity of agricultural and agro-industrial by-products for ruminants feeding.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia, v. 64, n. 5, p. 1246-1255, 2012.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S0102-09352012000500024
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT - Fifty-seven by-products were collected from regions throughout Brazil. Chemical composition, in vitro neutral detergent fiber digestibility (IVNDFD), and total digestible nutrients (TDN) were determined with the objective of grouping by-products with similar nutritional characteristics. The by-products belonging to group one (G1) presented the highest content of neutral detergent fiber exclusive of ash and nitrogenous compounds [aNDFom(n)] and lowest energy content, with 42.5% and 38.8% of IVNDFD and TDN, respectively. A new cluster analysis was carried in order to better characterize G2 by-products, six subgroups (SGs) were established (SG1 to SG6). SG1 by-products had the highest and the lowest values for lignin and TDN, respectively. SG2 by-products had the highest aNDFom(n) value, with TDNand IVNDFD values greater than 600 and 700g/kg, respectively, and crude protein (CP) value below 200g/kg in dry matter (DM). Among all the subgroups, SG3 had the highest TDN (772g/kg) and IVNDFD (934g/kg) values and the lowest lignin (23g/kg in DM) value. The ether extract was what most influenced the hierarchical establishment of residual grouping in SG4. SG5 by-products had the highest concentration of non-fibrous carbohydrate. Different from the other subgroups, SG6 by-products had the highest value of available CP. RESUMO - Cinquenta e sete subprodutos foram coletados de diferentes regiões do Brasil. Foram determinados a composição química, a digestibilidade in vitro da f... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Alimentação alternativa; Perdas; Residuos.
Thesagro:  Valor Nutritivo.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/948441/1/Nutritional-diversity-of-agricultural-and-agro-industrial-by-products-for-ruminant-feeding.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL19714 - 1UPCAP - DD
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